پنج شنبه 05 بهمن 1396

وزوز گوش چیست|دلایل و درمان وزوز گوش

یکی از عذاب آور ترین اتفاقاتی که طی روز میتواند اتفاق بیافتد وزوز گوش است. وزوز نوعی صدا است که در گوش و گاهی در سر حس میشود بدون اینکه این صدا منبعی خارجی داشته باشد

وزوز گوش چیست


دلایل و درمان وزوز گوش


وزوز گوش چیست



وزوز گوش (tinnitus) مشکلی می‌باشد که در آن فرد صداهایی همچون وزوز، زنگ یا سایر صداها گه بنظر می‌رسد در منشاءشان گوش یا سر است، می‌شوند. وزوز گوش یکی از مشکلات شایع است و معمولا از هر ۵ نفر ۱ نفر به این مشکل دچار می‌باشند. وزوز گوش خودش به تنهایی بیماری محسوب نمی‌شود، بلکه نشانه ابتلای افراد به سایر بیماری ها و مشکلات از جمله از دست دادن شنوایی وابسته به سن، آسیب دیدن گوش، جسم خارجی در گوش و مشکلات سیستم گردش خون باشد.هرچند وزوز گوش آزاردهنده می‌باشد


ولی معمولا نشانه یک مشکل جدی نمی‌باشد. هرچند وزوز گوش با افزایش سن بدتر می‌شود، اما در اکثر افراد با انجام اقدامات درمانی می‌شود مشکل را بهبود بخشید. درمان مشکلی که این بیماری نشانه آن است، معمولا موثر است. سایر روش های درمان شامل کاهش صدا و یا پوشاندن صدا می‌باشد.

 


وزوز گوش می‌تواند ذهنی و یا واقعی باشد، در نوع ذهنی فقط فرد قادر به شنیدن صدای وزوز بوده ولی در نوع عینی پزشک نیز هنگام معاینه ممکن است قادر به شنیدن صدا باشد.



دلایل وزوز گوش



تعداد مختلفی از مشکلات می‌توانند باعث وزوز گوش و یا بدتر و بیشتر شدن صدا شوند، با اینحال دلیل قطعی بیماری هنوز کشف نشده است. دلایل معمولی که باعث ایجاد وزوز در گوش می‌شود، شامل:



    کاهش و از دست دادن شنوایی مربوط به سن.


    قرار گرفتن در معرض سر و صدای بلند. صداهای شدید و زیاد همچون صدای وسایل صنعتی و یا جنگی و همچنین سر و صدای بلند وسایل موسیقی که برای مدت طولانی با صدای بلند روشن باشند، باعث از دست دادن شنوایی فرد می‌شوند.


    گرفتگی گوش با جرم ها و واکس گوش.


    بعضی از انواع بیماری ها بخصوص بعضی از انواع بیماری های خونی.


    بعضی از انواع دارو ها همچون آنتی بیوتیک ها، داروهای درمان سرطان، داروهای ضد افسردگی، آسپرین و …


چه کسانی دچار وزوز گوش می‌شوند؟



هر کسی ممکن است دچار وزوز گوش شود، اما افراد زیر در هطر بیشتری قرار دارند:



    افرادیکه بصورت طولانی مدت در برابر سر و صدای بلند قرار می‌گیرند.


    افزایش سن نیز یکی دیگر از عوامل است و افراد مسن در خطر بیشتری هستند.


    مردان بیشتر از زنان دچار این مشکل وزوز گوش می‌شوند.


    افراد سیگاری بیشتر از سایر افراد دچار این مشکل می‌شوند.


    افرادیکه دچار بیماری های قلبی و عروقی هستند.

 



عوراض وزوز گوش



وزوز گوش میتواند بر کیفیت زندگی تاثیر بگذارد، هرچند عوارض آن برروی افراد متفاوت است، اما شما ممکن است در صورت وزوز گوش دچار مشکلاتی همچون خستگی، استرس، مشکلات خواب، مشکل در تمرکز، مشکلات حافظه، افسردگی، اضطراب و نگرانی گردد.



وزوز گوش چگونه درمان می‌شود



اگر وزوز گوش بدلیل مشکلی دیگر باشد، پزشک با درمان آن مشکل به بهبود وزوز گوش هم کمک می‌کند و معمولا با درمان مشکل دیگر وزوز گوش هم حل می‌شود. این درمان ها شامل خالی کردن واکس گوش، درمان مشکلات قلبی عروقی و یا تغییر دارویی باشد. الته در بیشتر مواقع دلیل اصلی وزوز گوش پیدا نمی‌شود، در ابن شرابط پزشک از روش های دیگری استفاده می‌کند. این روش ها شامل استفاده از ماشین های نویز سفید (White noise machines)، استفاده از سمعکو ماسک های صدا(چیزی شبیه سمعک که درون گوش قرار می‌گیرد) می‌شوند.

 


درمان خانگی وزوز گوش


 

دلایل و درمان وزوز گوش

 


برای خیلی از افراد اتخاذ روش های زیر می‌تواند به کاهش وزوز و یا افزایش تحمل این صداها کمک کند. این روش ها شامل:


    تا آنجا که می‌توانید از عواملیکه باعث شروع وزوز گوش در شما و یا افزایش شدت آن می‌شود، دوری کنید. مثال های معمول این محرک ها شامل صداهای بلند، کافئین و نیکوتین می‌باشد.

 


    استرس خود را مدیریت کنید، چراکه استرس می‌تواند باعث بدتر شدن وزوز گوش شود.


    مصرف الکل را متوقف نمایید.

 


درمان وزوز گوش با طب جایگزین


هرچند شواهد کافی برای موثر بودن طب جایگزین یا سنتی، برای درمان وزوز گوش وجود ندارد، اما موارد زیر ممکن است بتواند مفید باشد، این درمان ها شامل:



    استفاده از طب سوزنی

 

    خواب هیپنوتیزمی


    جینکو (Ginkgo biloba)


    مکمل های حاوی روی


    ویتامین های گروه ب



پیشگیری از وزوز گوش



بعضی از انواع وزوز گوش می‌تواند با روش هایی خاص پیگیی شود.



برای مثال عدم استفاده از گوش پاک کن یکی از این روش هاست، چراکه وقتی شما از گوش پاک کن استفاده می‌کنید، گوش پاک کن باعث فشرده شدن واکس گوش و فرو رفتن آن می‌شود، که این واکس های فشرده و فرو رفته در گذر زمان ممکن است باعث وزوز گوش شود. بعلاوه وزوز گوش با استفاده از گوش گیر و پوشاننده های گوش هنگام کار های پر سروصدا و یا قرار گرفتن در مکان های شلوغ در پیشگیری از ابتلا به وزوز گوش مفید می‌باشد. حفظ سلامت قلب و عروق هم یکی دیگر از راههای پیشگیری از ابتلا به وزوز گوش است.


در صورت ادامه پیدا کردن این ناراحتی برای بیش از ۲ هفته، باید به پزشک مراجعه کرد اما این صداها نشانه چیست؟

 


آلودگی صوتی



شایع ترین علت وزوز گوش، قرار گرفتن در معرض صدای بلند است. افرادی که با وسایل یا در مکان های پرسروصدا کار می کنند، در معرض این خطر قرار می گیرند. اگر از هدفون استفاده می کنید، صدای آن را پایین بیاورید. هنگام قرار گرفتن در محیط های پرسروصدا یا انجام کار با وسایل پرصدا، از محافظ گوش استفاده کنید.

 


جرم زیاد در گوش



وجود جرم در گوش، باعث ایجاد انسداد می شود و به محض تمیز شدن گوش توسط پزشک، وزوز گوش از بین می رود.

 


ضربه خوردن سر



اگر اخیراً سرتان به جایی خورده است، وزوز گوش یکی از علایم ضربه مغزی است به ویژه اگر در یک طرف باشد. علایم دیگر ضربه مغزی شامل سردرد، سرگیجه و حالت تهوع است. در صورت وجود این علایم به متخصص مراجعه کنید. هنگام بازی یا کارهای خطرناک مانند ساختمان سازی از کلاه ایمنی استفاده کنید.

 


مصرف دارو



مصرف بسیاری از داروها به ویژه اگر در دز بالا استفاده شود، وزوز گوش ایجاد می کند. این داروها شامل برخی آنتی بیوتیک ها، قرص های ضدافسردگی و آسپرین است. با قطع مصرف این داروها، وزوز گوش نیز قطع می شود.

 


رشد استخوان



یک اختلال ارثی باعث می شود استخوان گوش میانی به طور غیرطبیعی رشد کند. این اختلال که از ۳۰ سالگی شروع می شود، به از دست دادن شنوایی و وزوز گوش منجر می شود.

 


سایر بیماری ها



وزوز گوش می تواند نشانه اختلالات یا بیماری های دیگری نیز باشد؛ به عنوان نمونه فشار غیرطبیعی در گوش میانی، دیابت یا حتی حساسیت، در ایجاد این مشکل نقش دارد. اگر علت اصلی ایجاد این صدا را در گوش خود تشخیص نمی دهید، به پزشک مراجعه کنید تا علت آن مشخص و درمان شود.

 


استرس



استرس می تواند به وزوز گوش منجر شود. البته باید دانست که استرس عاطفی نمی تواند علت باشد اما به مانند تقویت کننده صدا عمل می کند. در پایان روز پراسترس معمولا صدای وزوز گوش بلندتر می شود. کافئین نیز اثر مشابه می گذارد. در این راستا با کمک متخصص گوش می توان روشی اتخاذ کرد که این علایم را کاهش دهد.

 

 


آسیب دیدن گوش



هنگامی که گوش آسیب شدید و دائمی ببیند، فرد تا مدت طولانی دچار وزوز گوش می شود. البته راه هایی برای کنترل این صدا وجود دارد. یک دستگاه کوچک مانند سمعک که به گوش وصل می شود تا صداهای آرام ایجاد کند و صدای وزوز را محو کند. اما این روش تاثیر طولانی مدتی ندارد.

 

درمان وزوز گوش و سرگیجه

 

درمان های خانگی



– کاهش و یا اجتناب از مصرف کافئین



– کاهش و یا اجتناب از مصرف نمک



– توقف سیگار کشیدن



– برخی از افراد مبتلا دارای کمبود عنصر روی هستند. بنابراین با مصرف مکمل روی تحت نظر پزشک بهبود می یابند.



– افرادی که مبتلا به وز وز گوش هستند و خواب آشفته دارند با کمک هورمون ملاتونین درمان یافته اند.



– جینکو بیلوبا (Ginkgo biloba) تا به امروز برای درمان وز وز گوش مناسب بوده است. بخاطر داشته باشید قبل از مصرف هر نوع ماده ای حتی گیاهی، باید با پزشک مشورت کنید.



پیشگیری از وز وز گوش ها



– عدم استفاده از گوش پاک کن: گوش پاک کن باعث می شود که جرم به پرده گوش بچسبد و باعث وز وز گوش شود.

 


– محافظت از گوش ها در محل کار: برخی مشاغل از قبیل آرایشگران که با سشوار کار می کنند و یا باغبانان که از دستگاه چمن زنی استفاده می کنند یا کارگران کندن خیابان با مته و کار کردن با درل، نیاز به گوش بند دارند.

 


– هنگامی که در محلی هستید که سر و صدای زیادی وجود دارد و گوشتان را اذیت می کند، گوش‌هایتان را با گوش بند بپوشانید. از پنبه و یا دستمال کاغذی برای نشنیدن سر و صدا استفاده نکنید، زیرا ممکن است درون کانال گوش فرو بروند



– عدم و یا کاهش نوشیدن مشروبات الکلی و کافئین دار


– عدم کشیدن سیگار : دود سیگار نیز موجب وز وز گوش، عفونت گوش و یا آسم می شود.



– وز وز گوش در افراد چاق بیشتر رخ می دهد، پس به طور مرتب ورزش کنید و وزن خود را متعادل کنید.



برای کاهش وز وز گوش چه باید کرد؟


– دوری کردن از محیط های پرسر و صدا

– کنترل فشار خون

– کاهش مصرف نمک

– اجتناب از محرک های عصبی مانند: قهوه، کافئین، کولا و دخانیات

– کاهش اضطراب

– داشتن استراحت کافی و دوری از خستگی

– ورزش مرتب

– دوری از مصرف آسپیرین به مقدار زیاد




نظر متخصص گوش و حلق و بینی درباره سوت کشیدن گوش

 

سوت کشیدن گوش و سرگیجه

 


متخصص گوش و حلق و بینی در خصوص سوت کشیدن گوش گفت:در هر بخش مسیر سیستم شنوایی، اختلالاتی مانند جرم و عفونت گوش به وجود آید باعث شنیده شدن صدای سوت یا وز وز در گوش خواهد شد.


متخصص گوش و حلق و بینی در خصوص علل بروز شکاف لب اظهار داشت:این بیماری یک بیماری ارثی و صرفا مادرزادی است و به دلیل تکامل جدا از هم لب و کام، امکان دارد بچه ای فقط با شکاف لب، فقط با شکاف کام و یا هر دو به دنیا بیاید.



وی ادامه داد:شکاف لب می تواند به صورت یک طرفه یا دوطرفه رخ دهد. شکاف لب می تواند از یک شیار کوچک تا یک بریدگی کامل از لب بالا تا سوراخ های بینی متغیر باشد. گاهی اوقات پدر و مادر در روزهای اولیه زندگی نوزاد متوجه این بیماری نمی شوند و این بیماری به مرور زمان خودش را نشان می دهد.


کودکانی که درگیر این بیماری هستند اغلب هنگام شیر خوردن با مشکل مواجه هستند که می توان با وسایل مخصوص مشکل تغذیه کودک را برطرف کرد. برای درمان این بیماری از روش جراحی استفاده می شود و جهت ترمیم شکاف کام، چندین جراحی انجام خواهد شد که بسته به عمق و بزرگی سوراخ متفاوت است.


این متخصص گوش و حلق و بینی در خصوص شنیده شدن صدای سوت از گوش توضیح داد:سیستم شنوایی انسان از گوش خارجی، میانی و داخلی تشکیل شده است و در هرجای مسیر سیستم شنوایی اختلالاتی مانند جرم گوش، عفونت گوش، سخت شدن پرده و استخوان های گوش به وجود آید باعث شنیده شدن صدای سوت یا وز وز در گوش خواهد شد.


وی در پایان گفت:شایع ترین علل بروز این صدا آسیب های حلزون شنوایی است، مصرف برخی داروها، بدخوابی و اختلالات عصبی بر سیستم شنوایی تاثیر گذار خواهد بود و باعث ایجاد صدا می شود. برخی مواقع شنیده شدن این صدا زنگ خطری در خصوص تومورهاست که باید برای درمان به پزشک مراجعه نمود. اگر این صدا مداوم نباشد نیاز جدی به درمان ندارد.

دیگر اخبار
علائم سرطان سینه و راههای تشخیص “سرطان سینه” چیست علائم سرطان سینه و راههای تشخیص “سرطان سینه” چیست

سرطان پستان یا سرطان سینه (به انگلیسی: Breast cancer) به نوعی سرطان گفته می‌شود که از بافت پستان آغاز می‌شود.

ادامه خبر ...
معنی اصطلاحات پزشکی|اصطلاحات پزشکی د معنی اصطلاحات پزشکی|اصطلاحات پزشکی د

اصطلاح شناسی پزشکی یا زبان پزشکی به مجموعه واژگان و اصطلاحات پزشکی که براي توصیف بیماري ها و اختلالات بالینی و اجزاي بدن انسان به کار می رود اطلاق می شود.

ادامه خبر ...
برونشیت|علائم، روش های جلوگیری و درمان برونشیت برونشیت|علائم، روش های جلوگیری و درمان برونشیت

برونشيت‌ ( bronchitis  ) چیست ( علائم شایع ، علل ، عواقب ، پیشگیری ، درمان ، داروها ، رژیم غذایی )

ادامه خبر ...
مشکلات پوستی در دوران بارداری مشکلات پوستی در دوران بارداری

زنان در دوران بارداری با مشکلات جسمی زیادی روبه رو می شوند که از جمله آن ها می توان به مشکلات پوستی اشاره کرد؛ 

ادامه خبر ...
بهترین تغذیه در الودگی هوا|هنگام آلودگی هوا چه بخوریم؟ بهترین تغذیه در الودگی هوا|هنگام آلودگی هوا چه بخوریم؟

با مصرف منابع غذایی مختلف که در این صفحه از پایگاه اینترنتی امور گردآوری شده است، می توانید از بروز بیماری های مرتبط با الودگی هوا نظیر تهوع ،سردرد،سرگیجه و ... تا حد زیادی جلوگیری کنید.

ادامه خبر ...
کیست کلیه کیست کلیه

وب سایت امور برای شما علائم و درمان کیست  کلیه و دلایلی که باعث تشکیل این کیست می شود را بررسی کرده و در اختیار شما کاربران عزیز قرار داده است...با ما همراه باشید

ادامه خبر ...
گرفتگی عضلات پا|دلایل و درمان گرفتگی عضلات پا|دلایل و درمان

اسپاسم عضلات پا معمولا در افراد ورزشکار بروز می‌کند، دلیل اسپاسم عضلات پا به روشنی مشخص نیست و دلایل زیادی برای آن مطرح می‌شود؛ اسپاسم عضلات به معنای انقباض عضلات است.

ادامه خبر ...
دانستنی های بسیار مهم در مورد سرطان دانستنی های بسیار مهم در مورد سرطان

سَرَطان(چنگار)نامی است که به مجموعهٔ بیماری‌هایی اطلاق می‌شود که از تکثیر مهارنشدهٔ سلول‌ها پدید می‌آیند

ادامه خبر ...
معنی اصطلاحات پزشکی|اصطلاحات پزشکی ع معنی اصطلاحات پزشکی|اصطلاحات پزشکی ع

اصطلاح شناسی پزشکی یا زبان پزشکی به مجموعه واژگان و اصطلاحات پزشکی که براي توصیف بیماري ها و اختلالات بالینی و اجزاي بدن انسان به کار می رود اطلاق می شود.

ادامه خبر ...
التهاب کبد التهاب کبد

با هپاتیت یکی از بیماری های کبد آشنا شوید!این بیماری مستقیما  کبد را هدف می گیرد و بیشتر افراد مبتلا از بیماری خود خبر ندارند.

ادامه خبر ...
پردیس چاپگر باران

کارتریج ایرانی

ثبت آگهی منطبق با الگوریتم گوگل

آگهی ویژه,ثبت آگهی

دفاع شخصی کاربردی

دفاع شخصی کاربردی

آگهی رایگان

آگهی رایگان/درج آگهی تبلیغاتی

بانک اطلاعات مشاغل و اصناف

جامع ترین بانک اطلاعات کشور

خانه سالمندان یارین

خانه سالمندان / خانه سالمندان در پاسداران / مرکز سالمندان یارین

دسته بندی محصولات
دسته بندی آگهي ها
شارژ و تعمیر کارتریج

شارژ وتعمیر کارتریج لیزری

آگهی رایگان

آگهی رایگان

کانال دفاع شخصی حرفه ای

دفاع شخصی